Recensie: Michael W. Smith – Worship Forever

Het jaar 2021 was een bijzonder jaar voor Michael W. Smith. Het markeerde namelijk het 20 jarig jubileum van zijn eerste aanbiddings cd Worship. Voor deze speciale gelegenheid besloot Michael op 12 july 2021 het album in zijn geheel opnieuw op te nemen met het Nashville Recording Orchestra!

Vanaf het beginnende intro “My heart is steadfast Oh God, My heart is steadfast…” tot aan het afsluitende More Love, More Power, zijn alle tracks in een nieuw jasje gestoken. Er is groots uitgepakt; nieuwe arrangementen, prachtige orkestrale bewerkingen, gastoptredens van Matt Redman, Amy Grant en Tauren Wells, overal is over nagedacht. Wat vooral blijft bestaan zijn de mooie herinneringen aan het album van 20 jaar geleden tijdens het beluisteren van Worship Forever.

Uiteraard is er ook gekeken naar nu. Zo is de Surrounded/Waymaker medley van een paar jaar geleden toegevoegd aan de setlist. Het album sluit af met de studio bonus track Sing Again. Ook hiervoor zijn alle registers opengetrokken. Zo horen we prachtige aanzwellende strijkers en een flinke set blazers.

Zat iedereen nou echt te wachten op deze 20-jarige jubileum cd van Michael W. Smith kan je jezelf afvragen. Wellicht niet, maar neemt niet weg dat zijn opzet geslaagd is. Worship Forever is een feest van herkenning en laat zien dat de songs na 20 jaar je nog altijd mee kunnen nemen naar een plek van aanbidding.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑