Groot nieuws van How To Throw A Christmas Party

Kerst is nog mijlen ver weg, maar niet voor How To Throw A Christmas Party. Het collectief dat rond 2010 als afscheidsproject van Brown Feather Sparrow begon is een crowdfunding via Voordekunst gestart om aan het einde van het jaar een eigen Musical op te voeren.

Oprichter en frontvrouw Lydia van Maurik nodigde in 2010 iedereen met wie ze ooit had samengewerkt uit om een kerstplaat te schrijven en live op te nemen in 2 dagen. Tot en met 2015 verscheen er ieder jaar een nieuwe cd en tour van de gelegenheidsgroep die inmiddels verder gingen als How To Throw A Christmas Party. Met ieder jaar ook weer een andere perspectief en invalshoek liet de groep muzikanten rondom HTTACP zien dat het aloude kerstverhaal nog altijd actueel is. Onderwerpen als onrecht, ongelijkheid, racisme, vluchtelingenproblematiek, tienermoederschap, dictatuur, de kracht van het kwetsbare, de liefde die overwint, hoop in donkere tijden: het komt allemaal voorbij in het kerstverhaal en werd allemaal tot uiting gebracht door het creatieve proces van HTTACP.

Zeven jaar later is het collectief terug. Grootser dan ooit met een bonte verzameling van 30 muzikanten, kunstenaars, bouwers, vormgevers en verhalenvertellers, die allemaal iets hebben met het kerstverhaal. Dit jaar geen concert, maar een musical met een dertig koppen tellende sterrencast. Hiervoor is de hulp ingeroepen van theatermaker Tim Schouten (regie en tekst) en Lonneke Cuppen voor ontwerp van kostuum en decor. 
“Deze editie bekijken we kerst vanuit de minst sympathieke figuur uit het kerstverhaal,” aldus van Maurik. “Hoe kijkt de pessimist, de controle-freak, de complot-denker, de machtswellusteling naar het kindje in de kribbe? Welke dreiging gaat er uit van dit onbeduidende baby-tje? Naast de gebruikelijke muzikale uitspattingen, wordt er dit jaar gedanst en geacteerd in een prachtig decor en krijg je als publiek zelf een rol in het geheel. Natuurlijk spelen we zo ongeveer ons hele repertoire inclusief gouwe ouwes, met hier en daar een heel nieuw jasje.”

Volg HTTACP op Facebook, Instagram en doe mee aan de crowdfunding via Voordekunst.

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑